ARETIN 30 KAPSULA

1.269,00  RSD (sa PDV-om)
Isporuka besplatna za kupovine iznad 2999din za poružbine iz Srbije

Opis

AretIN je dijetetski proizvod sa alfa-lipoinskom kiselinom, u obliku gastrorezistentnih kapsula, namenjen očuvanju i unapređenju zdravlja oka, pre svega kod pacijenata obolelih od dijabetesa (dijabetična retinopatija).

Može se primenjivati i kod drugih stanja koje pogađaju oko, a u čijem razvoju učestvuju oksidativni stres, upalni procesi i dr.

Alfa-liponska kiselina je jedan od najjačih antioksidanasa i predstavlja važan činilac u borbi sa bolestima prouzrokovanim povećanim oksidativnim stresom, posebno kod osoba sa šećernom bolesti.

Rezultati kliničkih studija pokazuju da ALA ublažava simptome nekih komplikacija šećerne bolesti, kao što su polineuropatije, retinopatija i dr. 

Takođe, ubrzava metabolizam glukoze, te povećava nivoe drugih antioksidanasa u organizmu (npr. vitamina C i E).

Pored alfa-lipoinske kiseline, AretIN sadrži i vitamin D (čiji su receptori nedavno lokalizovani u oku), vitamine B grupe, cink i rutin. Vitamin B2 doprinosi održanju normalnog vida, kao i cink, čiji je nedostatak česta pojava kod šećerne bolesti. Suplementacija cinkom poboljšava insulinsku rezistenciju.

Rutin ima antioksidantno dejstvo i štiti sitne krvne sudove oka.

Vitamin B12 i folna kiselina, nalaze se u AretIN-u u svojim aktivnim oblicima (Kalcijum-L-metilfolat i metilkobalamin). Zajedno sa vitaminom B6 utiču na stabilizaciju nivoa homocisteina, za koji se smatra da dodatno dovodi do oštećenja krvnih sudova kod pacijenata sa dijabetesom.

Način upotrebe: odrasli - popiti 1 kapsulu dnevno pola sata pre obroka.

Pakovanje: 30 kapsula.

Zemlja porekla: Srbija

Komentari

Da li imate, ili ste koristili ovaj proizvod?
Postavite komentar

Napišite recenziju i zaradite bodove lojalnosti u vrednosti od 29,00  RSD.