BABYTOL D3

 569,00 RSD (sa PDV-om)
Isporuka besplatna za kupovine iznad 2999din!

Opis

 100% PDU vitamin D3 – preporučena doza vitamina D3 u jednoj
    twist-off kapsuli

 Neophodan vitamin za zdrav razvoj kostiju i zuba

 U obliku twist – off kapsula

  • jednostavna primena
  • precizno doziranje

Vitamin D3 pripada grupi vitamina rastvorljivih u mastima. Sintetiše se prirodnim putem u koži, gde pod uticajem sunčeve svetlosti iz ne aktivnog provitamina D prelazi u aktivni Vitamin D3. 

Vitamin D3 zajedno sa paratiroidnim hormonom doprinosi normalnoj apsorpciji i poboljšava iskorišćavanje kalcijuma i fosfora iz digestivnog trakta, te ima ulogu u normalnoj mineralizaciji kostiju. Neophodan je za normalan rast i razvoj kostiju i zuba.

Primenjuje se u prevenciji od druge nedelje nakon rođenja jer njegov nedostatak može uzrokovati demineralizaciju kostiju, razvoja krhkih i lomljivih kostiju i oboljenja koje se naziva rahitis.

Zbog sve većeg štetnog dejstva sunčevih zraka i slabog izlaganja suncu,uz korišćenje krema sa visokim zaštitinim faktorom preporučuje se profilaksa vitaminom D3 od druge nedelje nakon rođenja do godinu dana. Od druge godine pa do puberteta preporučen je nastavak profilakse, posebno u zimskim mesecima.

KOME JE BABY D3 NAMENJEN?

Proizvod se preporučuje svoj deci od četvrtog meseca do kraja prve godine kod sve novorođenčadi na prirodnoj ishrani, nakon sprovedene produžene oralne profilakse sa BABY D3+K1.

U drugoj godini pa do adolescencije primena proizvoda se preporučuje deci u toku zimskog perioda (od oktobra do marta meseca).

Ukoliko je beba na ishrani adaptiranim mlekom proizvod se preporučuje odmah čim beba pređe na ishranu adaptiranim formulama u količini većoj od dva obroka dnevno.

NAČIN PRIMENE

Gornji deo kapsule (kapicu) okrenuti, povući i ukloniti. Kapsulu pritisnuti i sadržaj kapsule istisnuti direktno u bebina usta, kašičicu ili pomešati sa mlekom.

PREPORUČENA PRIMENA: 1 kapsula dnevno

PAKOVANJE 
30 twist-off kapsula

Informacije

Proizvođač

Komentari

Da li imate, ili ste koristili ovaj proizvod?
Postavite komentar

Napišite recenziju i zaradite bodove lojalnosti u vrednosti od  29,00 RSD.