20%

FORTINN PRAŠAK

2.879,00  RSD (sa PDV-om) 3.599,00  RSD važi do 01 jan 2024
Isporuka besplatna za kupovine iznad 2999din za poružbine iz Srbije
Kupite 3, Dobijate 1 BESPLATNO
Na zalihama

Opis

FORTINN®

Prvi pravi regenerator zglobne hrskavice

FORTINN® je prvi preparat u Srbiji koji u svom sastavu sadrži specifične bioaktivne kolagene peptide. Kolageni peptidi se koriste u savremenoj terapiji osteoartritisa i dovode do osetnog poboljšanja zdravlja zglobova.

Šta je kolagen i čemu služi u našem organizmu?

Kolagen je specifični protein koji je najzastupljeniji u organizmu i čini 30-35% ukupnih proteina . Do sada je poznato oko 25 različitih vrsta kolagena, od kojih su najvažnije četiri. Kolagen tip I se najviše nalazi u kostima, kolagen tip II u hrskavici, tip III uglavnom u šupljim organim, a kolagen tip IV u bazalnim membranama.

Ljudski organizam ima sposobnost sinteze kolagena koji je neophodan za rast i obnavljanje tkiva. Međutim, s vremenom organizam postepeno gubi kapacitet njegove obnove zbog procesa starenja, trajnih preopterećenja (vrhunski sport, fizička aktivnost). U mladosti se gubitak kolagena brže nadoknađuje, ali s godinama taj gubitak postaje sve izraženiji, pa se računa da nakon 25. godine telo gubi u proseku 1,5% kolagena godišnje, a taj gubitak se nakon 40. godine drastično povećava.

Može li se gubitak kolagena nadoknaditi?

Način života, pravilna ishrana I  kontinuirana fizička aktivnost mogu donekle ublažiti i usporiti gubitak kolagena i njegove posledice. Međutim u današnje vreme to nije dovoljno, zbog čega su nam nephodni dodaci ishrani s kolagenom koji usporavaju prirodni gubitak kolagena.

Hidrolizovani kolagen tip II koji ima poboljšanu apsorpciju  predstavlja jedinstveni molekul sa povoljnim uticajem na održavanje homeostaze zglobne hrskavice i izgradnje vezivnog tkiva. Kolagen tip II sadrži visok nivo hidroksiprolina i hidroksilizina, amino-kiselina koje su ključne za izgradnju vezivnog tkiva zglobne hrskavice.

Kolagen tip II je najzastupljenija vrsta kolagena u zglobnoj hrskavici (85-90%) i zbog toga se njegova redovna oralna primena posebno savetuje kod osteoartritisa. Oralna administracija kolagena (samo određene  dužine I molekulske težine) dovodi do njegove apsorpcije u tankom crevu i ugradnje u hrskavicu. Upotreba hidrolizovanog kolagena stimuliše statistički značajno povećanje sinteze hrskavičavog tkiva.

FORTINN® značajno stimuliše regeneraciju zglobne hrskavice. Osim hirurškog lečenja terapija osteoartritisa je jako limitirana. Cilj je najčešće da se postigne olakšanje sistemskih simptoma i inflamacije. Svakako, potpuno je jednako važno tretirati pravi razlog oboljenja sa ciljem sprečavanja progresivne degeneracije hrskavice.

FORTINN® sadrži specifične bioaktivne kolagene peptide koji se dobijaju posebnim enzimskim procesom iz hidrolizovanog kolagena tip II goveđeg porekla i jedini su koji naučno dokazano pospešuju sintezu nove hrskavice. Bioaktivni kolageni peptidi, jedini koji mogu da stimulišu hondrocite su oni koji imaju striktno određenu dužinu i molekulsku težinu oko 3,3 KDa što im omogućava apsorpciju u digestivnom traktu i dalju distribuciju kroz krvotok.

FORTINN® preparat je namenjen za regeneraciju hrskavice,ima precizno određen i naučno potvđen sastav. Za razliku od običnog hidrolizovanog kolagena tip II  koji samo daje gradivni elemenat, FORTINN®vrši direktnu stimulaciju hondrocita i dovodi do regeneracije hrskavice.

FORTINN® je prvi hondroprotektor koji ima dokazano  stimulativno dejstvo na hondrocite.

Kako koristimo FORTINN®?

Jedna kesica dnevno razmućena u čaši vode ili soka.

Koliko dugo je potrebno koristiti FORTINN®?

Studije pokazuju da suplementaciju treba održavati najkraće 3 meseca u kontinuitetu za primetno poboljšanje stanja, kontinuiranom  upotrebom se postižu najbolji terapijski rezultati. Dužina terapije je individualna i zavisi od stepena degenerativnih promena na zglobnoj hrskavici.

Pakovanje sadrži 30 kesica

Informacije

Proizvođač
Napomena
Ovaj proizvod je dodatak ishrani i nije namenjen za prevenciju, dijagnozu, tretman i lečenje bolesti.

Komentari

Da li imate, ili ste koristili ovaj proizvod?
Postavite komentar

Napišite recenziju i zaradite bodove lojalnosti u vrednosti od 29,00  RSD.

A
Ana Gogic
07 sep 2022
Odličan proizvod, i uvek na akciji u Online apoteci

Promocije

KUPITE 4, PLATITE 3
FORTINN PRAŠAK
2.879,00  RSD
8.637,00  RSD
11.516,00  RSD