HERBIKO sa MEDOM sirup za odrasle

 399,00 RSD (sa PDV-om)
Isporuka besplatna za kupovine iznad 2999din!

Opis

PETostruki EFEKAT:

  1. RAZREĐUJE SEKRET (mukolitički)
  2. POMAŽE IZBACIVANJE SEKRETA (ekpektorantni)
  3. SPREČAVA NAPADE KAŠLJA(antitusivni)
  4. OTVARA BRONHIJE I OLAKŠAVA DISANJE (spazmolitički)
  5. OBLAŽE SLUZOKOŽU I UMIRUJE UPALU DISAJNIH PUTEVA(antiinflamatorni)

Zbog svog specifičnog biljnog sastava HERBIKO® sirup pomaže kod svih tipova kašlja.

HERBIKO®  sirupi pomažu u rešavanju problema kod prehlade, gripa i drugih stanja kod kojih je uporan kašalj prateća pojava. Dodatno Herbiko sirupi sa medom su posebno pogodni za noćni kašalj!

Da li je istina da medom možemo da ublažimo kašalj?
Med je DRAGULJ prirode. Dobijamo ga zahvaljujući vrednom radu pčela.
Čovek iz saća vadi med otapanjem; centrifugiranjem- vrcani med I presovanjem- muljani med.

U farmaciji se koristi prečišćen med koji se dobija odstranjivanjem nečistoća.
Med je žuto- smeđa , gusta providna tečnost slatkog ukusa i aromatičnog mirisa. Boja, ukus i miris meda zavise od biljke od koje potiče nektar. Med u svom sastavu sadrži inverzni šećer, organske kiseline , etarska ulja, flavonoide minerale, vitamine, vosak i polen.

Med je tradicionalan način za lečenje infekcija respiratornih organa I jačanje imuniteta.

Med je veoma efikasan prirodni supresor kašlja.

Dejstvo HERBIKO®  sirupa sa medom:

Velika prednost HERBIKO® sirupa je što se može primenjivati i kod suvog kašlja za njegovo smirivanje, a i kod kašlja koji prati sekret za njegovo razređivanje i lakše iskašljavanje. Posebnim procesom proizvodnje omogućeno je ovakvo dvostruko dejstvo i makismalan efekat svakog pojedinačnog sastojka.

  1. Koren belog sleza (Althae radix) – Aktivne materije u belom slezu oblažu sluzokožu ždrela, štite je od nadražaja i na taj način umiruju kašalj. Istovremeno, mogu uticati na jačanje imunog sistema i brobu protiv bakterija.
  2. Tečni ekstrakt korena jagorčevine (Primulae radix extractum fluidum) – Aktivni sastojci saponini deluju na otvaranje bronhija, razređuju sekret i olakšavaju njegovo izbacivanje.
  3. Tinktura cveta kamilice (Chamomillae flos tincturae) – Azulen, etarsko ulje cveta kamilice, deluje antiinflamatorno (protiv upalno), i smanjuje iritacije na sluznicama disajnih puteva. Pored toga deluje antiseptično i dodatno pojačava antibakterijsko dejstvo.
  4. Tinctura bosiljak (Ocimum basilicium) – Doprinosi protivupalnom dejstvu i sprečava razvoj infekcija.
  5. Vitamin C – Se koristi za podizanje otpornosti i sprečavanje razvoja infekcija. Spada u red najefikasnijih antioksidanasa, zbog čega se preporučuje svima, a posebno pušačima.

Kako med deluje?
Svetska Zdravstvena organizacija je označila med kao potencijalni demulcent. Med je antitusik.

Šta znači DEMULCENT?
Med svojom slatkastom komponentom podstiče prouzvodnju sluzi (regleks salivacije). Sluz oblaže sluzokožu usta i grla i deluje zažtitno (demulcentno) , oblaže ogoljene receptore za kašalj i umiruje nadraženu sluzokožu.

Antitusički efekat nastaje zahvaljujući vezi koja postoji u mozgu, između centra za kašalj i centra za čulo ukusa. Zahvaljujući ovoj veži receptori za ukus- slatko u našim ustima prenose našem mozgu informaciju i zbog blizine centara dolazi do prenosa informacija i delovanjem na centar za kašalj, mozak sprečava dalje kašljanje. Čulo ukusa takođe stimuliše lučenje endogenih opioida- supstanci koje imaju umirujući efekat na kašalj.

Med je prirodni antibiotik i antioksidans. Ispoljava antibakterijske, antivirusne i antiinflamatorne efekte (med umija bakterije, viruse i smanjuje upalu).

Pakovanje: 125ml

Informacije

Tagovi

Komentari

Da li imate, ili ste koristili ovaj proizvod?
Postavite komentar

Napišite recenziju i zaradite bodove lojalnosti u vrednosti od  29,00 RSD.