KOKOSOVO ULJE 600ml

980,00  RSD (sa PDV-om)
Isporuka besplatna za kupovine iznad 2999din za poružbine iz Srbije
Ovaj proizvod više nije dostupan u našoj prodavnici.

Opis

KOKOSOVO ULJE

hladno presovano, nerafinisano

Kokosova palma (Cocos nucifera) drvenasta je biljka iz porodice palmi koja je rasprostranjena u tropskim krajevima, pogotovu na obalama i otocima Tihog i Indijskog okeana. Neobičan plod kokosove palme, poreklom iz Malajskog arhipelaga, se od davnina koristio u ljudskoj ishrani, kao brašno, mleko i ulje kokosovog oraha.

Kokosovo ulje dobijeno je postupkom hladnog ceđenja mesnate materije kokosa na savremenim pužnim presama. Ovo hladno presovano, nerafinisano jestivo biljno ulje je stabilna, zdrava zasićena masnoća, koja ne sadrži gluten, hidrogenizovane masti, holesterol, aditive, veštačke dodatke niti konzervanse. Ulje ekstrahovano iz svežeg kokosovog mesa ima visoko učešće masnih kiselina srednjeg lanca, čak između 70 i 85 %, a najzastupljenija masna kiselina je laurinska. Srednje lančane masne kiseline razlikuju se od dugolančanih koje prevladavaju u ostalim biljnim uljima po tome što se ne skladište u masnom tkivu, brzo se apsorbuju u organizam, te tako dobro utiče na varenje i rad creva. Ovo ulje spada u najzdravija i najsvestranija ulja za ishranu. Zahvaljujući svom prirodnom ukusu i aromi kokosa izuzetno je za pripremu hrane. Stabilnije je na visokim temperaturama od ostalih biljnih ulja. Zahvaljujući svojoj visokoj tački dimljenja (oko 180°C), idealno je za kuvanje, prženje ili pečenje. Kokosovo ulje se koristi u ishrani jer je otporno na užegnuće, ne sadrži veliki broj kalorija, brzo se pretvara u energiju i tako sprečava taloženje masti na krvnim sudovima. Odlična i ukusna zamena je za margarin jer ne sadrži transmasne kiseline. Bogato je belančevinama, ugljenim hidratima i mineralnim materijama. Deluje antivirusno, antibakterijski i imunološki. Pomaže mršavljenju. Kokosovo ulje je odlično za masažu, negu i regeneraciju kože i kose.

Zašto nerafinisano?

Za razliku od industrijski proizvedenog ulja koje mora da prođe kroz najmanje 6 faza rafinacije, hladno ceđeno ulje je  prijatnog mirisa i ukusa karakterističnog za sirovinu  i ne mora da prođe ni kroz jednu fazu rafinacije.

Zašto hladno presovano?

Hladno presovano ulje dobija se mehaničkim ceđenjem mesnate materije. Tako dobijeno ulje  u potpunosti zadržava sve hranljive sastojke, pre svega esencijalne masne kiseline, kojima seme prirodno obiluje.
 

Blagotvorno dejstvo kokosovog ulja na zdravlje je mnogostruko:

  • deluje kao antioksidant i usporava starenje kože i nastanak bora
  • poboljšava probavu i apsorpciju hranljivih materija
  • podiže energiju i ubrzava metabolizam
  • pomaže rad štitne žlezde            
  • potpomaže rad jetre
  • doprinosi zdravlju srca održavajući dobar odnos HDL-LDL (dobrog i lošeg holesterola)
  • deluje kao prirodno detoksikaciono sredstvo
  • pomaže u održavanju Ph vrednosti organizma
  • deluje antivirusno, antibakterijski i imunološki
  • regeneriše kožu i kosu

Sastav: kokosovo ulje 100%

Proizvod može da sadrži alergene (kikiriki, susam i orah) u tragovima.

Način primene:

U ishrani: Koristi se za prženje, u pripremi jela, salata, šejkova, kolača ili se jednostavno uzima na kašiku.

Na niskim temperaturama ulje je kruto, ako se to dogodi, treba ga blago zagrejati pre upotrebe.

U kozmetici: Koristi se kao pakovanje za kosu, a kao ulje za telo i lice kožu mekša i hidrira, te je čini baršunastom i glatkom. Upotrebljava  se i kao dezodorans i sredstvo za izbeljivanje zuba.

 


Pakovanje: 
220ml

Informacije

Kategorije
Proizvođač
Tagovi

Komentari

Da li imate, ili ste koristili ovaj proizvod?
Postavite komentar

Napišite recenziju i zaradite bodove lojalnosti u vrednosti od 29,00  RSD.