10%

MAKULIN kapsule

 989,00 RSD (sa PDV-om)  1.099,00 RSD
Isporuka besplatna za kupovine iznad 2999din!

Opis

Preporučuje se u prevenciji makularne degeneracije mrežnjače (staračko slepilo), jedne od najčešćih očnih bolesti starije populacije, kao i nekih oblika katarakte. Degenerativne promene makule naročito pogađaju žene posle pedesete godine života. Osobe svetlog tena su još osetljivije, i preporučuje se uzimanje prparata i u ranijem dobu.

 

Pomaže kod slabljenja vida, dugotrajnog naprezanja očiju i pojačane izloženosti UV zracima, kao i u uslovima rada pri veštačkom ili nedovoljnom osvetljenju. 

Primena
Iako su svetlo i kiseonik neophodni za funkcije oka, pod njihovim uticajem može doći i do oštećenja kao i do razvoja katarakte, ili oštećenja makule. 

Makula (žuta pega) je malo, ograničeno područje u središtu mrežnjače, smešteno iza sočiva. Zbog svoje velike osetljivosti, makula osigurava oštrinu vida, posebno za sitne detalje i obrise. U njoj se nalazi visoka koncentracija žutog pigmenta, prvenstveno Luteina.U današnje vreme, oči su pojačano izložene štetnim dejstvima ( veštačkoj svetlosti, dugotrajnom radu na kompijuteru, gledanju televizije i sl.). 
 

Aktivan supstanca Lutein, iz grupe jedinjenja Karotenoidi, igra ključnu ulogu u zaštiti očiju, osigurava gustinu očnog pigmenat zasluženog za oštrinu vida, i istovremeno štiti oko od štetnog dejstva svetlosnih zraka.

MAKULIN kapsule sadrže 7 mg Luteina, i uz dodatak vitamina E.

Komentari

Da li imate, ili ste koristili ovaj proizvod?
Postavite komentar

Napišite recenziju i zaradite bodove lojalnosti u vrednosti od  29,00 RSD.