NOSKO ASPIRATOR PLASTIČNI MEKI VRH

1.389,00  RSD (sa PDV-om)
Isporuka besplatna za kupovine iznad 2999din za poružbine iz Srbije

Opis

Nosko aspirator plastični je bezbedan aparat za čišćenje nosa priključivanjem na usisivač.

Koristi se veoma jednostavno: pomoću običnog kućnog usisivača, jedan kraj nosnog aspiratora stavi se na usisivač, a drugi na vrh nosica vaše bebe. Ovaj uredjač odstranjuje sekret iz nosa uz stalan i bezbedan pritisak od 0,2 bara, bez obzira na usisnu snagu usisivaca. Izbegavajte da koristite ovaj uredjaj kod dece koja imaju krvarenja nosa ili hroničnu hemofiliju. Ne ostavljajte decu bez nadzora.

Nosko® nosni aspirator je klinički testiran, bezbolan je i nema neželjenih dejstava.

Način primene

  1. Priključiti usisivač na struju (staviti utikač u utičnicu), pa ga staviti nadohvat ruke ili noge kako bi mogli da ga lakše uključite;
  2. Na osnovu gornje slike montirati set, staviti zvonasti deo priključka u cev usisivača tako da ostaje samo da se uključi usisivač;
  3. U obe nozdrve deteta ukapati fiziološki rastvor (0,9 % rastvor NaCl, izotonični rastvor koji odgovara sastavu suza - ne izaziva pečenje ni iritaciju, samo vlaži i omekšava sekret). Posle 3 minuta sluzokoža nosa postaje vlažna i možete početi odstranjivanje omekšalog sekreta. Ukapavanjem fiziološkog rastvora omekšava se suvi sekret koji je prilepljen za sluzokožu nosa, pa se tako bezbedno, bez eventualne povrede sluzokože, može ukloniti iz nosa.
  4. Položaj treba da odgovara uzrastu deteta. Primena aspiratora: Krajnji deo cevi se stavlja u usta, a mekani deo aspiratora u nos bebe. Vakuum se reguliše jacinom udisanja uz pomoc usta. U cilju što bolje efi kasnosti, uvek treba da se zapuši druga nozdrva.
  5. Čišćenje aspiratora: plasticni delovi aspiratora, odnosno cev koja mu pripada su termootporni. Pre i posle svakog korišcenja potrebno ih je ocistiti kljucalom vodom ili ih možemo potopiti u rastvor sa sredstvom za dezinfekciju. Nakon sušenja, potrebno ih je sklopljene odložiti na cisto mesto. ZABRANJENO KORISTITI U MIKROTALASNOJ PECNICI!

Komentari

Da li imate, ili ste koristili ovaj proizvod?
Postavite komentar

Napišite recenziju i zaradite bodove lojalnosti u vrednosti od 29,00  RSD.