OGESTAN tablete

 1.449,00 RSD (sa PDV-om)
Isporuka besplatna za kupovine iznad 2999din!
Ovaj proizvod više nije dostupan u našoj prodavnici.

Opis

Ogestan je preparat koji se koristi kao dodatak ishrani. Kao suplement, namenjen je trudnicama, dojiljama i ženama koje se spremaju za drugo stanje i majčinstvo.

Ogestan tablete sadrže mikronutrijente koji su neophodni ljudskom organizmu a posebno u trudnoći i tokom dojenja jer aktivno doprinose održavanju nutritivne ravnoteže i kod majke i kod deteta.

DEJSTVO TABLETA OGESTAN

Ogestan kapsule sadrže omega 3 masne kiseline, i posebno dokozaheksanoičnu kiselinu. Ova kiselina ima važnu ulogu u razvoju oka i mozga fetusa, a zatim i kod beba koje sisaju. Istraživanja pokazuju da optimalan tih kielina tokom trudnoće jeste vrlo koristan kod produženja trudnoće odnosno, smanjuje rizik od prevremenog porođaja.Omega 3 masne kiseline obezbeđuju i normalan intrauterini razvoj deteta i imaju pozitivan uticaj na porođajnu težinu. Kiseline u sastavu OGESTAN-a proizvodi kompanija Polaris, koja je lider u toj proizvodnji na svetskom nivou. Dobijaju masne kiseline ekstrakcijom iz morskih riba iz čistih voda Južne Amerike. Folna kiselina poznata i kao vitamin B9 pomaže rast majčinog tkiva za vreme drugog stanja. Ova kiselina je potrebna i zbog prevencije defekta neuralne tube kod fetusa i umanjuje rizik od hipertenzije u trudnoći. Takodje, pomaže resorpciju gvoždja.

 

Jod kao sastojak ovog preparata pozitivno utiče na proizvodnju tireoidnih hormona i utiče na dobro funkcionisanje štitne žlezde. Istraživanja pokazuju da se bebe majki koje imaju deficit joda za vreme trudnoće i dojenja, rađaju i razvijaju sa koeficijentom inteligencije koji je četiri puta manji od optimalnog. Da bi se sprečili rizici po majku i dete, zbog deficita joda, stručnjaci preporučuju trudnicama i dojiljama unos od 150 µg/dan ili jednu kapsulu Ogestana.

Vitamini: Vitamin D3 pomaže apsorpciju i upotrebu kalcijuma i fosfora, a doprinosi i očuvanju koncentracije kalcijuma u krvi. Vitamin E štiti ćelije od oksidativnih štetnih procesa.

DOZIRANJE I PRIMENA PREPARATA OGESTAN

Preporuka je da se uzima jedna kapsula dnevno, najbolje pre doručka, sa jednom čašom vode. Važno: Dijetski suplement kao što je Ogestan, ne treba da bude zamena za raznovrsnu i balansiranu ishranu.

Pakovanje 30 kapsula

Informacije

Kategorije

Komentari

Da li imate, ili ste koristili ovaj proizvod?
Postavite komentar

Napišite recenziju i zaradite bodove lojalnosti u vrednosti od  29,00 RSD.