OMEGA 3 1000MG 50 KAPSULA

599,00  RSD (sa PDV-om)
Isporuka besplatna za kupovine iznad 2999din za poružbine iz Srbije

Opis

Linoleinska i alfa-linoleinska su važne polinezasićene masne kiseline i nazivaju se esencijalne masne kiseline. One su preteča omega-6 i omega-3 masnih kiselina, a smatraju se esencijalnim jer ih ljudsko telo ne može sintetisati nego se moraju unositi hranom.
Esencijalne masne kiseline imaju važnu ulogu u telu, jer služe kao gradivne jedinice brojnih hormona (prostanglandina, leukotriena, tromboksana  i drugih), a isto tako su i esencijalne komponenete ćelijskih membrana. 
Omega 3 masne kiseline sadrže korisne EPA (eikosapentaenoinska )DHA (dokosaheksaenoinska) masne kiseline koje se nalaze u morskoj plavoj ribi. Laneno ulje također je izvor omega – 3 masnih kiselina. Iako mleko i mlečni proizvodi sadrže velike količine visoko zasićenih masnih kiselina, treba naglasiti da je majčino mleko izuzetak jer sadrži malu količinu zasićenih masti, a veliku količinu omega – 3 masnih kiselina. U majčinom mleku pronađene su alfa – linoleinska, EPA i DHA masna kiselina, a one igraju važnu ulogu u razvoju novorođenčeta, pogotovo u razvoju mozga i retine oka. Danas se u našoj ishrani nalazi puno zasićenih masnih kiselina i omega – 6 masnih kiselina. Preporuka je smanjiti njihov unos, a povećati unos omega – 3 iz plave ribe. 
Dnevna doza omega – 3 masnih kiselina kojom  bi se zadovoljila potreba organizma, postiže se konzumiranjem najmanje dva obroka masne ribe nedeljno (srdela, skuša, losos, bakalar). Uzimajući u obzir savremeni način života i ishranu koja se ne bazira na konzumaciji ribe, preporuka je uzimanje kapsula ribljeg ulja i to u dozi od 2 do 4 grama dnevno.

Delovanje:

  • Smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti:  preveniraju pojavu aritmija, smanjuju krvni pritisak i lipidemiju, snižavaju visinu holesterola u krvi, sprečavaju naglo zgrušavanje krvi, povećavaju kvalitet života osoba koje su prebolile srčani infarct  zahvaljujući svom antitrombocitnom, protivupalnom i vazodilatativnom delovanju.
  • Poboljšanje stanja kod upalnih bolesti: omega – 3 masne kiseline poboljšavaju zdravstveno stanje kod: pušača, bronhijalne astme, bronhitisa. Pozitivan efekat imaju i kod Chronove bolesti, ulceroznog kolitisa, reumatoidnog artritisa, kožnih ekcema, neurodermitisa, psorijaze te bakterijskih i virusnih upala pluća.
  • Trudnoća i dojenje: uzimanje omega – 3 masnih kiselina tokom trudnoće i dojenja vrlo je važno za rast i razvoj novorođenčeta. Naročito je bitno da se povećani unos osigura u prvom  tromesečju trudnoće jer u tom periodu dolazi do razvoja moždanih struktura.
  • Antitumorski efekt: povećani unos omega – 3 masnih kiselina može pomoći kod prevencije karcinoma dojke, prostate i debelog creva, te u smanjivanju rizika od pojave metastaza. Svoj efekat ostvaruju na taj način da smanjuju rast tumorskih ćelija kao i njihovu mobilnost.
  • Ostali pozitivni efekti: uravnoteženi unos omega – 3 masnih kiselina poboljšava funkciju nervnog, gastrointestinalnog i imunološkog sistema, te poboljšava zdravlje kože, kose i noktiju


Način primene:
Uzima se 1 kapsula 2 do 3 puta na dan, uz obrok.

Pakovanje: 50 kapsula

 

Informacije

Proizvođač

Komentari

Da li imate, ili ste koristili ovaj proizvod?
Postavite komentar

Napišite recenziju i zaradite bodove lojalnosti u vrednosti od 29,00  RSD.