ORTHOMOL FERTIL PLUS

6.150,00  RSD (sa PDV-om)
Besplatna isporuka

Opis

Orthomol Fertil plus je dijetetski preparat sa posebnom medicinskom namenom.
Orthomol Fertil plus je namenjen za dijetetski tretman poremećaja fertiliteta kod muškaraca.

Kako se uzima Orthomol Fertil plus? Uzeti sadržaj jednog paketića (= dnevna doza) i popiti za vreme ili nakon jela. Dnevna doza se može uzeti odjednom ili ako je potrebno podeliti na više obroka tokom dana. Koja su nutritivna svojstva i karakteristike mikronutrijenata koji se nalaze u sastavu preparata?

  • L-Karnitin ima važnu ulogu u obezbeđenju energije spermatozoida i kod njihovog prodora u jajnu ćeliju. L-Karnitin ima pozitivan efekat na pokretljivost spermatozoida.
  • Koenzim Q10 je antioksidans i štiti spermatozoide od negativnih uticaja slobodnih radikala. To ima pozitivno delovanje na pokretljivost spermatozoida.
  • N-acetilcistein je sastavni dio glutationa, koji deluje antioksidativno, utiče na pokretljivost spermatozoida i povećava broj normalno oblikovanih spermatozoida. Vitamin E je antioksidans koji štiti osetljive membrane ćelija od oštećenja slobodnih radikala. U kombinaciji sa selenom, vitamin E može povećati pokretljivost i broj normalno oblikovanih spermatozoida. Vitamin C je antioksidans koji štiti spermu (uključujući i genetski materijal) od slobodnih radikala. Vitamin C povećava gustinu sperme, pokretljivost i broj normalno oblikovanih spermatozoida. B-vitamini (folna kiselina, B6, B12) su važni za izgradnju i rast ćelije, te imaju pozitivan uticaj na gustinu sperme. Omega-3 masne kiseline imaju pozitivan efekat na elastičnost membrane spermatozoida, koja je važna za oplodnju. Selen je sastavni dio antioksidativnih enzima. Aktivnost enzima ima uticaj na održivost, normalan oblik i pokretljivost spermatozoida. Cink je neophodan za plodnost muškarca. Nedostatak cinka se dovodi u vezu sa smanjenom proizvodnjom testosterona. Davanje cinka može povećati nivo testosterona i poboljšati gustinu sperme.

Koliko dugo treba uzimati Orthomol Fertil plus? Da bi proces formiranja i sazrevanja spermatozoida, koji traje nekoliko nedelja, bio potpomognut nutritivnom terapijom, treba da bude obezbeđeno kontinuirano snabdevanje mikronutrijentima. Minimalan period terapije je 3 mjeseca da bi bilo moguće optimalno uticati na svaku fazu razvoja i sazrevanja spermatozoida. Orthomol® Fertil Plus se može i treba uzimati i nakon tog perioda sve do nastupanja trudnoće partnerice.

Komentari

Da li imate, ili ste koristili ovaj proizvod?
Postavite komentar

Napišite recenziju i zaradite bodove lojalnosti u vrednosti od 29,00  RSD.