ULJE LAVANDE 30ML

 960,00 RSD (sa PDV-om)
Isporuka besplatna za kupovine iznad 2999din!

Opis

Ulje Lavande je prijatelj nerava i kože – jedno od najkorisnijih ulja u lečenju akni i sličnih promena na koži.

Ulje Lavande – majka etarskih ulja

Lavandino ulje se koristi:
Za nervni sistem
Može da pomogne i kod migrene, glavobolje, depresije, nervne napetosti i emocionalnog stresa. Miris lavande otklanja nervnu iscrpljenost i uznemirenost, a istovremeno poboljšava mentalnu aktivnost. Dokazano je da ima veliki uticaj na autonomni nervni sistem, zbog čega se često koristi za lečenje nesanice i za regulisanje rada srca.
Za bubuljice – akne
Prema mišljenju dermatologa i aromaterapeuta, eterično ulje lavande je jedno od najkorisnijih ulja u lečenju akni, ulje lavande zaustavlja bakterije koje uzrokuju početnu infekciju, pomaže da se reguliše preterano izlučivanje gnoja uzrokovano hormonima, i može da smanji tragove ožiljaka nakon što akne počnu da zarastaju. Dodavanje male količine eteričnog ulja lavande drugim kremama ili mastima za kožu može značajno da doprinese lečenju akni.
Za oslobađa od boli
Pomoć za mnoge vrste bola, uključujući mišićne bolove, reumatizam, uganuća, grčeve i lumbago. Redovna masaža lavandinim uljem takođe može da obezbedi smanjenje bolova u zglobovima.
Kombinovanje pare od eteričnog ulja lavande i kiseonika može značajno da smanji bol kod pacijenata posle operacije.
Za protok urina
Dobro je za urinarne poremećaje, ima stimulativno dejstvo na proizvodnju urina. Pomaže u vraćanju hormonalne ravnoteže i smanjuje cystitis ili upalu mokraćne bešike. Smanjuje i bilo kakve grčeve vezane za ove i druge poremećaje.
Za disajne poremećaje
Koristi se za mnoge disajne probleme, uključujući infekcije grla, grip, kašalj, prehladu, astmu, zapušenje sinusa, bronhitis, veliki kašalj, laringitis i upalu krajnika. Ovo ulje se koristi ili u obliku pare ili se maže na kožu vrata, grudi i leđa. Takođe, dodaje se mnogim isparivačima i inhalatorima koji se obično koriste za prehlade I kašalj. Stimulativna priroda eteričnog ulja lavande takođe može da ukloni šlajm i da olakša zapušenje vezano za disajne probleme.
Za negu kose
Eterično ulje lavande je korisno za negu kose jer je dokazano da je veoma efikasno za vaši i gnjide. Osim toga, dokazano je da je eterično ulje lavande veoma korisno u lečenju gubitka kose, naročito kod pacijenata koji pate od alopecije.
Za cirkulaciju krvi
Dobro je za poboljšanje cirkulacije krvi u telu. Takođe, ono smanjuje krvni pritisak. Kada su u pitanju dijabetičari, inhalacija lavandinim uljem može da spreči neke od ozbiljnih rizika slabe cirkulacije
Pre spavanja izmasirajte stopala s malo maslinovog, bademovog ili drugog baznog ulja u koje ste stavili 2-3 kapi lavandinog. Pomoći će mikrocirkulaciji, opustiti vas, pomoći će da lakše utonete u san, a pomoći će i u slučaju da na stopalima imate gljivičnu infekciju.
Za varenje
Lavandino ulje je korisno za varenje jer povećava pokretljivost hrane unutar creva. Ovo ulje takođe podstiče proizvodnju želudačnih sokova i žuči, pa tako pomaže kod problema sa varenjem, bolova i grčeva u stomaku, nadimanja, povraćanja i dijareje.
Opšta nega kože
Koristi se za kao pomoć kod raznih poremećaja na koži, kao što su akne, bore, psorijaza i druga upalna stanja kože. ubrza proces zarastanja rana, posekotina, opekotina i opekotina od sunca jer poboljšava formiranje ožiljaka. Ulje lavande se takođe dodaje kamilici i tada se koristi za lečenje ekcema.
Za zaštitu od insekata
Miris eteričnog ulja lavande je moćno sredstvo protiv mnogih insekata, kao što su komarci, mušice i moljci. Nanesite malo ulja lavande na kožu kada ste napolju. Osim toga, ako vas ujede neka od ovih buba, eterično ulje lavande ima antiupalna svojstva kojaće smanjiti iritaciju i bol. Par kapi može pomoći u borbi s vašima i gnjidama.

Informacije

Kategorije
Proizvođač

Komentari

Da li imate, ili ste koristili ovaj proizvod?
Postavite komentar

Napišite recenziju i zaradite bodove lojalnosti u vrednosti od  29,00 RSD.