ULJE MIRO 10ML

 1.320,00 RSD (sa PDV-om)
Isporuka besplatna za kupovine iznad 2999din!

Opis

Ulje Miro je grm iz čije se stabljike, poput tamjana kad se zaseče, dobija smola.  Poznato je kaosredstvo za kađenje još iz doba starog Egipta gde se, kao i u Bibliji, spominje u obrednim ritualima. Tada su ga koristili i kaozaštitu od insekata. U starom Egiptu miro se koristio kao mast za balsamovanje tela, odnosno njegovo očuvanje. Zato predstavlja simbol besmrtnosti. U Bibliji se spominje kao jedan od darova triju mudraca novorođenom Isusu. Od mira se pravilai mast za rane i navodno nijedan grčki vojnik nije u rat odlazio bez nje. Arapi su ga koristili za regeneraciju kože.

Miro je najpoznatije biblijsko ulje. Koristio ga je sam Bog kao sveto ulje za pomazanje dato Mojsiju u Knjizi Izlaska 30:23. Estera se kupala u miru šest meseci pre nego što se udala za kralja. David peva o miru u Psalmu 45 kao o ulju radosti dok Solomon u Mudrim izrekama 7:17 upozorava preljubnicu koja je namirisala svoj krevet mirom.

Miro je jedno od prvih ulja koja Isus prima nakon svog rođenja, i jedno od poslednjih. U ono vreme se koristilo kako bi se sprečila infekcija pupčane vrpce. Trudnice su smatrale da se korišćenjem mira prima zaštita protiv generacijskih kletvi. Zato su koristile ovo ulje tokom trudnoće i nanosile ga na pupčanu vrpcu svoje novorođene dece. Postoji verovanje da je miro štitio decu koja su imala manje povrede kože, a štitila ih je od infekcija koje su u ono vreme vladale. Kaže se da je Isus odbio vino mešano s mirom koje su mu rimski vojnici nudili dok je visio na krstu. Miro se spominje u najstarijem medicinskom dokumentu – Papirusu Ebers-u, u 16. veku p.n.e. u Egiptu – kolekciji od 877 recepata. Hildegard von Bingen (1098-1179) takođe je u svojim spisima spominjala miro.

Miro je veoma snažno antioksidantno ulje, ali istovremeno služi kao podrška svim ostalim uljima

Može produžiti dugovečnost bilo koje druge arome bez dominacije. Jača imunitet u trenucima stresa, obogaćuje ćelije kiseonikom i balansira sistem za varenje. Delotvorno je kod otvorenih rana u ustima, kod strija, bora i gljivica. MirisUlja mira može pojačati životni polet i revitalizovati limbički sistem zahvaljujući visokom sastavu seskviterpena, istovremeno pojačavajući emotivnu slobodu. Tradicionalno se koristio za lečenje disajnih i menstrualnih tegoba, kao i artritisa. Jakog je antibakterijskog, antivirusnog i protivupalnog delovanja. Smanjuje preterani rad štitne žlezde.

Indikovan je za:

infekcije sistema za varenje (oralno),
upalne bolesti kože (dermalno),
hipertireozu (oralno i dermalno).
Ne koristiti u slučajevima hipotireoze.

Informacije

Kategorije
Proizvođač

Komentari

Da li imate, ili ste koristili ovaj proizvod?
Postavite komentar

Napišite recenziju i zaradite bodove lojalnosti u vrednosti od  29,00 RSD.