VITAMIN D3 2000 IJ

HealthAid
 3.049,00 RSD (sa PDV-om)
HealthAid
Besplatna isporuka

Opis

Vitamin D3 (holekalciferol) je vitamin, koji se zbog dejstva na gotovo sve vitalne procese u organizmu smatra i prohormonom. Nastaje iz svog provitamina – dehidroholesterola. Spada u grupu liposolubilnih jedinjenja, što znači da su za njegovo rastvaranje i resorpciju neophodne masti. U bubrezima se pretvara u svoj aktivni oblik – kalcitriol.

Reguliše koncentraciju kalcijuma i fosfata u krvi. Pošto je kalcijum odgovoran za rad gotovo svake ćelije u našem organizmu, zaključak je da je i vitamin D neophodan za sve vitalne funkcije na nivou ćelije: rast, deobu, diferencijaciju i apoptozu. Iz istog razloga, vitamin D posreduje u imunoj i hormonskoj regulaciji.

Brojne studije potvrđuju imunomodulatorni efekat vitamina D3. Poboljšava stanje imuniteta i smanjuje mogućnost razvoja infekcija.

Neophodan za zdrave i jake kosti, pojačava apsorpciju kalcijuma u ​​tankom crevu i podstiče diferencijaciju osteoklasta i reapsorpciju kalcijuma u ​​kosti.

Značajno je i njegovo antioksidativno delovanje, neutrališe slobodne radikale i štiti ćelije i tkiva od oštećenja.

Doprinosi i regulisanju nivoa insulina (njegov deficit nepovoljno utiče na izlučivanje insulina od strane beta ćelija pankreasa).

Povoljno utiče i na neurološka oboljenja i depresiju.

Smatra se da vitamin D3 čini humani imuni sistem 3-5 puta efikasnijim. Vitamin D3 štiti od akutnih respiratornih infekcija.

Odrasli 1 tableta dnevno.

Pakovanje: 120 tableta

Zemlja porekla: Velika Britanija

Informacije

Kategorije
Težina
0.1
Proizvođač

Komentari

Da li imate, ili ste koristili ovaj proizvod?
Postavite komentar

Napišite recenziju i zaradite bodove lojalnosti u vrednosti od  29,00 RSD.

Slični proizvodi