X IMUNO KID

1.649,00  RSD (sa PDV-om)
Isporuka besplatna za kupovine iznad 2999din za poružbine iz Srbije

Opis

X IMUNO KID DOPRINOSI NORMALIZACIJI I JAČANJU IMUNOG SISTEMA KOD DECE, KAO I PRAVILNOM RASTU I RAZVOJU.

X-IMMUNO KID sadrži:

Spirulinu (Spirulina platensis) Beta glukane (iz Saccharomyces cervisiae), Vitamin C, Vitamin D, Selen, Cink i Jod

Namenjen deci uzrasta od 3 godine

MOĆNA KOMBINACIJA ZA JAČI IMUNITET

Jod i njegov tihi deficit je jedan od najčešće rasprostranjenih poremećaja u svetu, pogotovo jer ga putem ishrane ne unosimo dovoljno u organizam.  Iako je otkriven davno i korišćen za lečenje raznih bolesti, vremenom je izgubio na popularnosti. Vraćamo jod nazad u fokus. Izrazito je važan za pravilan rad štitne žlezde i ima brojne funkcije kao antioksidans, suzbija autoimune procese i učestvuje u detoksikaciji.

 

Selen je još jedan element koji ima širok spektar efekata, od antioksidativnih do antiinflamatornih svojstava. Nizak nivo selena povezan je sa povećanim rizikom od smrtnosti, lošom imunološkom funkcijom i padom kognitivnog stanja, dok je veća koncentracija selena ili dodatak selena pokazao antivirusne efekte. Vrloje bitno da u proizvodima za jačanje imuniteta koji sadrže selen imate i jod jer selen dovodi do povećane potrošnje joda.

 

Vitamin D je liposolubilni vitamin koji doprinosi zdravlju kostiju i zuba i ima ulogu u jačanju imuniteta. Nedavna istraživanja sugerišu da vitamin D igra važnu ulogu modulatora urođenog imunološkog odgovora na respiratorne virusne infekcije, poput gripa A i B, parainfluence 1 i 2 i respiratornog sincicijalnog virusa (RSV). Njegov nedostatak je vrlo evidentan tokom zimskih meseci jer na našem području nema dovoljno ultravioletnih zrakova kako bi se stvorio vitamin D u koži.

 

Cink je esencijalni mikroelement koji ulazi u sastav preko 70 različitih enzimskih sistema (300 enzima ga koriste kao pomažući faktor) u organizmu i doprinosi normalnoj funkciji imunog sistema. Nedostatak cinka povezan je sa povećanom osetljivošću na zarazne bolesti, uključujući virusne infekcije. Apsorpcija je često limitirajuć faktor kad je ovaj mikroelement u pitanju, budući da se iz većine komercijalno dostupnih proizvoda ona kreće od 30-40%. X-Imuno kid sadrži cink citrat koji ima veliku resorpciju i bioraspoloživost. Takođe citrati sprečavaju stvaranje kamena u bubregu i povećavaju stvaranje energije u mitohondrijama. Studija Acevedo-Murillo i sar. među 103 dece (1 mesec – 5 godina) sa upalom pluća pokazalo je statistički značajno kliničko poboljšanje (trajanje bolesti, brzina disanja i zasićenje kiseonikom) u grupi sa dodatkom cinka u poređenju sa placebom.

 

Spirulina (Spirulina platensis) je plavozelena alga koja prirodno nastanjuje tropska i subtropska jezera. Ona pokazuje sposobnost modulacije imunološke funkcije i koristi se za lečenje nekoliko bolesti. Bogata je proteinima (70%), vitaminima i mineralima (K, Na, P, Fe, Mg i Ca). Spirulina aktivira limfocite što je bitno za odbranu od virusa i gljivica. Karakteriše je: imunoprotektivno, antivirusno, antioksidativno, hipoholesterolemijsko i glikoregulatorno dejstvo.

U studiji „Effect of Spirulina (Candies) Supplementation on Pre-School Children“ deca koja su koristila spirulinu pokazuju napredak u rastu. Imunitet dece se poboljšao, pri čemu nije zapažen nijedan slučaj prehlade i kašlja ni tokom jeseni, ni tokom zime.

 

Beta glukani (iz Saccharomyces cervisiae) su polisaharidi (složeni šećeri) sa beta1,3 i 1,6 glikozidnim vezama izolovani iz kvasca. Upravo ova struktura pokazuje imunomodulatornu aktivnost. Dokazano je da beta-glukani dobijeni iz kvasaca i gljiva, imaju veći biološki uticaj na naš imunitet nego oni dobijeni iz ovsa ili ječma. Stimulacijom imunog sistema beta-glukani doprinose odbrani organizma od različitih bakterijskih, virusnih, gljivičnih i parazitskih infekcija. Oni su veliki molekuli, polisaharidi, koji se ne apsorbuju u organizmu. Kako nešto što se ne apsorbuje može imati bilo kakav efekat? Zato što on aktivira ćelije imunog sistema (leukociti) koje su glavne ćelije za odbranu od infekcija.

Studija „Placebo-driven clinical trials of yeast-derived β-(1,3) glucan in children with chronic respiratory problems” pokazala je porast CRP-a i lizozima, a pad albumina u grupama koje su koristile beta glukan. Albumin je indikator inflamacije, jer nivo albumina odgovara stepenu inflamacije mukoze. CRP kao i lizozim čine faktore odbrane pljuvačke, posebno kod imunodeficijentnih pacijenata i dece sklone respiratornim infekcijama. Lizozim ima antimikrobna svojstva, sa sposobnošću da inhibira rast i metabolizam bakterija.

 

Vitamin C je pored svoje uloge u jačanju imuniteta, snažan antioksidans, ostvaruje protektivni efekat na disajne puteve. Pomaže metabolizam proteina i poboljšava apsorpciju kalcijuma, gvožđa i cinka.

NAČIN PRIMENE:

Deca od 3 do 6 godina 5 ml – 1 kafena kašičica dnevno
Deca od 7 do 12 godina 10 ml – 2 kafene kašičice dnevno

Komentari

Da li imate, ili ste koristili ovaj proizvod?
Postavite komentar

Napišite recenziju i zaradite bodove lojalnosti u vrednosti od 29,00  RSD.