ZINC CITRATE 100MG 100 TABLETA

HealthAid
 2.599,00 RSD (sa PDV-om)
Isporuka besplatna za kupovine iznad 2999din!
HealthAid

Opis

Cink je esencijalan mineral za koji se zna da ulazi u sastav velikog broja enzima i ima mnogobrojne funkcije u našem organizmu.

 

Aktivni sastojci: cink citrat 100mg, što obezbeđuje 30mg elementarnog cinka

Neophodan je za rast, razvoj i za funkcionisanje imunog sistema. Cink se smatra jednim od najvažnijih nutrijenata imunog sistema jer je neophodan za formiranje antitela, leukocita i funkcionisanje hormona. Cink ima ključnu ulogu u imunološkom sistemu vezujući se za određene proteine i na taj način podstiče ili zaustavlja pojedine reakcije imunološkog sistema. Stoga je značajan za očuvanje rezistencije organizma na infekcije, kao i za zarastanje rana. Cink se koristi u prevenciji prehlada i gripa ili kod hroničnih infekcija, jer podstiče imuni sistem i ima antioksidativnu ulogu. Njegov imunomodulatorni efekat ogleda se i u tome što višestruko povećava nivo specifičnih odbrambenih supstanci. 

Cink predstavlja strukturnu komponentu mnogih enzima koji učestvuju u brojnim vitalnim procesima u organizmu, kao što su sinteza proteina, funkcionisanje gena, transportni i metabolički procesi.

Jedna od važnih uloga cinka je i sekrecija, sinteza i upotreba insulina. Takođe štiti β-ćelije pankreasa (ćelije koje proizvode insulin) od raspadanja. Cink je uključen u procese metabolizma kod tiroidnih i adrenalnih žlezda, ovarijuma i testisa. Važan je za normalan razvoj muških polnih hormona i rad prostate.

Cink je veoma važan za očuvanje vida, zdravu seksualnu i reproduktivnu fukciju, otpornost i odbranu od infekcija. Suplementacija cinkom se pokazala veoma efiksnom kod opadanja kose, a doprinosi i bržem zarastanju rana. 

Cink u citratnoj formi se odlično apsurbuje, visoke je biološke raspoloživosti, a takođe je i blag za želudac, te se preporučuje osobama koje imaju osetljiv digestivni trakt. 

Preporučuje se primena kod:

Osoba koje pate od alopecije
Osoba koje žele zdrave i lepe kožu, nokte i kosu
Osoba koje žele jači imunitet
Osoba koje žele bolju apsorciju A vitamina
Muškaraca koji žele da unaprede potenciju i plodnost

Način primene: Odrasli 1 tableta dnevno.

Zemlja porekla: Velika Britanija

Informacije

Kategorije
Težina
0.1
Proizvođač

Komentari

Da li imate, ili ste koristili ovaj proizvod?
Postavite komentar

Napišite recenziju i zaradite bodove lojalnosti u vrednosti od  29,00 RSD.