Uslovi korišćenja i prodaje sadržana u ovom dokumentu se odnose na sve posetioce i korisnike sajta Apoteka Onlinea (apoteka-online.rs).

Korišćenjem sajta, prihvatate i slažete se sa svim pravilima i uslovima. Zadržavamo pravo promene Uslova korišćenja i prodaje, shodno novim elementima ponude i/ili zakonske regulative, zbog čega bi potrošač posebno, pre svake kupovine, trebalo da proveri informacije u vezi sa Uslovima korišćenja i prodaje.

Na osnovu odredbi Zakona o zaštiti potrošača (Sl.glasnik RS br. 62/2014, 6/2016 - dr. zakon i 44/2018 - dr. zakon) Apoteka Onlinea svoje cenjene potrošače koji robu kupuju putem internet sajta www.apoteka-online.rs obaveštava:

 • Da se prodaja robe putem internet sajta Apoteka Onlinea (www.apoteka-online.rs) obavlja u okviru registrovane delatnosti AU Melem: 


Pun naziv pravnog subjekta: Apotekarska ustanova Melem
Ogranak: Apoteka Onlinea Novi Sad
Adresa: Bulevar Patrijarha Pavla 8A, Novi Sad
Delatnost i šifra delatnosti: 47.73 Trgovina na malo farmaceutskim proizvodima u specijalizovanim prodavnicama-apotekama
Matični broj: 08885893
Poreski broj (PIB): 105457928
Web adresa:  www.apoteka-online.rs
Kontakt telefon: 021/30-44-800
Kontakt email: office@onlinea.rs
 • Da se osnovna obeležja robe mogu naći na sajtu www.apoteka-online.rs
 • Da se prema Zakonu o zaštiti potrošača (Sl.glasnik RS br. 62/2014, 6/2016 - dr. zakon i 44/2018 - dr. zakon) kupovina proizvoda preko našeg internet sajta  www.apoteka-online.rs smatra prodajom na daljinu;
 • Da roba koja se prodaje putem internet sajta www.apoteka-online.rs poseduje svojstva potrebna za redovnu upotrebu te vrste robe u skladu sa njenom namenom koja je definisana u Uputstvu; 
 • Da se saobraznost robe ugovoru isključivo utvrđuje prema svojstvima i nameni robe kako je to definisano pripadajućim Uputstvom; Više detalja možete videti na sledećem linku

 • Da je prodajna cena robe u koju je uključen PDV naznačena uz svaki proizvod, pri čemu u ceni proizvoda iz ponude nije sadržana cena dostave/isporuke robe, koja pada na teret potrošača

 • Cena dostave/isporuke je 299 dinara, odnosno 199 dinara za porudžbine sa teritorije Novog Sada

 • Da Apoteka Onlinea ima zaključen ugovor sa firmom City Express na teritoriji Republike Srbije. Prodavac inicira usluge kurirske službe pošto je potrošač potvrdio porudžbinu. Sve porudžbine napravljene do 12h biće isporučene sutradan, a najkasnije u roku od 5 radnih dana, ukoliko dođe do nepredviđenih okolnosti. Ukoliko je porudžbina izvršena preko vikenda (subota ili nedelja) ili tokom praznika, isporuka se vrši prvog sledećeg radnog dana, a najkasnije u roku od 5 dana, ukoliko dođe do nepredviđenih okolnosti. Za iznos porudžbine preko 2999 RSD, Apoteka Onlinea obezbeđuje potrošaču besplatnu dostavu;

 • Da se kupovina robe uz posebne cenovne pogodnosti i/ili uz posebne prodajne podsticaje (akcijska prodaja), ukoliko isti postoje, obavlja u skladu sa uslovima koji su objavljeni na internet sajtu www.apoteka-online.rs 

 • Da potrošač robu koju kupuje putem sajta www.apoteka-online.rs može platiti: gotovinski, odnosno pouzećem u gotovom novcu prilikom preuzimanja robe, platnim karticama prilikom kupovine na sajtu, pri čemu plaća troškove isporuke robe koji su uračunati u konačnu cenu koju kupac plaća;

 • Da potrošač prilikom kreiranja porudžbenice pritiskom na taster ZAVRŠITE PORUDŽBINU preuzima obavezu plaćanja naručene robe
 • Da u slučaju prijema robe potrošač istu ne želi da zadrži, ima pravo na odustanak od ugovora i povraćaj sredstava u visini uplaćenog iznosa, u roku od 14 dana, na način kako je to definisano na sledećem linku
 • Da za robu koja je poručena putem internet sajta potrošač ima pravo da izjavi reklamaciju na već korišćen proizvod, na način koji je definisan za robu kupljenu putem internet sajta. Način i postupak izjavljivanja reklamacije možete pronaći na sledećem linku
 • Ugovor o prodaji na daljinu možete preuzeti na sledećem linku

Sadržaj sajta i informacije o autorskim pravima

Slažete se da nećete reprodukovati, distribuirati, prodavati, preprodavati, trgovati ili eksploatisati u bilo koje komercijalne svrhe sadržaj ovog sajta.

Slažete se da se nećete mešati ili poremetiti usluge sajta, sigurnosni sistem sajta ili sadržaj sajta.

Molimo postarajte se da, pre nego što izvršite poručivanje, proverite sve specifikacije i kompatibilnost proizvoda, posećivanjem stranice sajta proizvođača.

Administratori sajta Apoteka Onlinea (apoteka-online.rs) konstantno rade na održavanju tačnosti informacija prikazanim na sajtu. Međutim, sajt ne može da garantuje da su svi opisi ili drugi sadržaji sajta potpuno tačni, kompletni, i bez grešaka. Imajte u vidu da su fotografije postavljene u informacione svrhe i da one mogu prikazivati određene dodatke proizvoda koji nisu uključeni u standardni paket prodaje.

Sve cene su iskazane sa uračunatim PDV-om.

Zaštita privatnosti korisnika

U ime APOTEKA-ONLINE (apoteka-online.rs) obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalititne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni Apoteka Onlinea (apoteka-online.rs) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Više o politici privatnosti možete videti na sledećem linku

Načini plaćanja

APOTEKA Onlinea (apoteka-online.rs) nudi sledeće načine plaćanja:

Plaćanje pouzećem

Ukoliko želite da izvršite plaćanje pouzećem, isplata se vrši prilikom isporuke porudžbine. Ukoliko je isporuka putem kurirske službe, isplata se vrši direktno osobi koja vrši isporuku.

Plaćanje preko računa

Nakon što ste izvršili naručivanje, dobićete sve neophodne informacije za plaćanje preko računa. Isporuka će biti izvršena tek nakon što je uplata potvrđena.

Plaćanje platnim karticama

Možete izvršiti plaćanje vašom ličnom ili kompanijskom kreditnom karticom, na apsolutno siguran način. Online plaćanja korišćenjem kreditne kartice je zaštićen metod, jer se vaši podaci kartice ne čuvaju od strane procesora transakcija, pošto su zaštićeni i kriptovani.
Da biste platili svoju porudžbinu, potrebno je da unesete broj kreditne kartice, datum isteka i CVV2/CVC2 kod (poslednje tri cifre koje se nalaze na poleđini vaše kartice, u liniji gde se nalazi i vaš potpis).

Izjava o konverziji

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se kurs Evropske Centralne Banke.Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu. Hvala Vam na razumevanju.

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebnom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine garantuje procesor platnih kartica ChipCard a.d Beograd, pa se tako kompletan proces naplate obavlja na stranicama ChipCard-a. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Povraćaj sredstava

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Apoteka Onlinea je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja.

Isporuka

Poručeni proizvodi putem Interneta biće Vam isporučeni posredstvom kurirske službe City Express u roku od 2-3 radna dana od dana kada smo Vam potvrdili porudžbinu.

Ukoliko ste porudžbinu izvršili u danima vikenda, bićete kontaktirani u vezi datuma moguće dostave. (do 5 dana)

*Za naše klijente iz Novog Sada poručeni proizvodi putem Interneta biće isporučeni u roku od 2-3 sata od poručivanja posredstvom kurirske službe Eko Kurir pod uslovom da su poručeni proizvodi dostupni.


Kuriri eksterne firme koja vrši dostavu robe za nas, pošiljke donose na adresu za isporuku u vremenskom periodu od  8 do 15 h radnim danima. Molimo Vas da u tom periodu obezbedite da na adresi bude osoba koja može preuzeti pošiljku. Kurir će uručenje pošiljke pokušati u dva navrata. Uobičajena praksa ukoliko Vas kurir ne pronađe na adresi, je da Vas pozove na telefon koji ste ostavili prilikom kreiranja porudžbine i ugovori novi termin isporuke. Ukoliko Vas ni u ugovorenom terminu ne pronađe na adresi, pošiljka će nama biti vraćena, i u tom slučaju će se smatrati da ste odustali od porudžbine, te da ste ugovor raskinuli. Svakako ćemo Vas kontaktirati kako bi ustanovili razlog neuručenja.


Reklamacije

PRAVILNIK O POSTUPKU I NAČINU REŠAVANJA REKLAMACIJA PUTEM SAJTA
Ovim pravilnikom trgovac uređuje način, uslove i postupak rešavanja prigovora (reklamacije) potrošača zbog nesaobraznosti robe putem sajta www.apoteka-online.rs i ovlašćenja, obaveze i odgovornosti trgovca u pogledu ostvarivanja prava potrošača na prigovor.
Potrošač, u smislu ovog pravilnika, jeste svaki građanin koji putem interneta na sajtu www.apoteka-online.rs kupuje proizvode za lične i porodične potrebe.
Potrošač ima pravo reklamacije na kupljeni proizvod u roku od dve godine od dana kupovine.
Zahtev za reklamaciju može se dostaviti samo poštom na sledeću adresu Apoteka Onlinea, Bulevar Patrijarha Pavla 8A, Novi Sad
Prilikom podnošenja zahteva za reklamaciju potrošač je dužan da:
- reklamiranu robu dostavi zajedno sa fiskalnim računom ili drugim dokazom o kupovini
- dostavi popunjen reklamacioni list (koji ćemo poslati putem elektronske pošte)
- u reklamacionom listu navede razloge reklamacije i željeni način rešavanje iste
- dostavi potpisani nalog za ispravku.
Osnovanost zahteva za reklamaciju utvrđuje nadležna komisija. Odgovor na izjavljenu reklamaciju potrošaču će biti poslat u roku od 8 dana od dana prijema iste.
Ako isporučena roba nije saobrazna ugovoru, potrošač ima pravo da zahteva od prodavca da otkloni nesaobraznost, bez naknade, opravkom ili zamenom, odnosno da zahteva odgovarajuće umanjenje cene ili da raskine ugovor u pogledu te robe.
Povrat novca potrošaču koji nema otvoren tekući račun izvršiće se elektronskim putem poštanskom uputnicom u roku od 7 dana od odustanka od kupovine.

Formular za Reklamacioni list možete preuzeti sa sledećeg linka.

Vaš nalog

Korišćenjem sajta ili određenih delova sajta zahteva kreiranje korisničkog naloga. Ukoliko koristite ovaj sajt, Vi ste odgovorni za održavanje zaštite i privatnosti Vašeg naloga i lozinke i pristupa Vašem računaru, i prihvatate odgovornost za sve aktivnosti koje se vrše pod Vašim nalogom i lozinkom. Ukoliko posumnjate u sigurnost Vašeg naloga, molimo da obavestite administratore sajta što pre moguće. APOTEKA ONLINEA (apoteka-online.rs) nije odgovoran za bilo koju štetu koja može da se desi od neautorizovanog pristupa Vašem nalogu.

Ograničenja odgovornosti

Sajt i kompanija koja upravlja sajtom ne može biti odgovorna za učešće u bilo kakvoj direktnoj, indirektnoj, incidentnoj, specijalnoj, značajnoj ili kaznenoj šteti od korišćenja ovog sajta ili drugih hiperlinkovanih sajtova uključujući, bez ograničenja, izgubljeni profit ili prihod, troškove zamene, prekid poslovanja, gubitak podataka ili štetu koja je rezultat oslanjanja na prezentovane informacije.

Dostupnost sajta

APOTEKA ONLINEA (apoteka-online.rs) zadržava pravo da prekine, obustavi, izmeni ili suspenduje, privremeno ili zauvek, bilo koji aspekat sajta, uključujući dostupnost funkcija sajta, u bilo koje vreme bez prethodnog obaveštenja. Slažete se da APOTEKA ONLINEA (apoteka-online.rs) nije odgovoran Vama ili nekoj trećoj strani za bilo koju modifikaciju, suspendovanje ili prekid sajta.

Ukoliko imate pitanja u vezi sa Uslovima korišćenja, molimo da nas kontaktirate koristeći kontakt formular na office@apoteka-online.rs