Uslovi korišćenja i prodaje se primenjuju na sve sadržaje i usluge sajta apoteka-online.rs (Apoteka Onlinea). Smatra se da su korisnici upoznati sa ovim uslovima ukoliko koriste bilo koji deo portala, kao i da prihvataju korišćenje sadržaja ovog portala isključivo za ličnu upotrebu i na sopstvenu odgovornost.

Zadržavamo pravo promene Uslova korišćenja i prodaje, shodno novim elementima ponude i/ili zakonske regulative, zbog čega bi potrošač posebno, pre svake kupovine, trebalo da proveri informacije u vezi sa Uslovima korišćenja i prodaje.

Na osnovu odredbi Zakona o zaštiti potrošača (Sl.glasnik RS br. 62/2014, 6/2016 - dr. zakon i 44/2018 - dr. zakon) Apoteka Onlinea svoje cenjene potrošače koji robu kupuju putem internet sajta www.apoteka-online.rs obaveštava:

 • Da se prodaja robe putem internet sajta Apoteka Onlinea (www.apoteka-online.rs) obavlja u okviru registrovane delatnosti AU Melem: 


Pun naziv pravnog subjekta: Apotekarska ustanova Melem
Ogranak: Apoteka Onlinea Novi Sad
Adresa: Bulevar Patrijarha Pavla 8A, Novi Sad
Delatnost i šifra delatnosti: 47.73 Trgovina na malo farmaceutskim proizvodima u specijalizovanim prodavnicama-apotekama
Matični broj: 08885893
Poreski broj (PIB): 105457928
Web adresa:  www.apoteka-online.rs
Kontakt telefon: 021/30-44-800, 063/549-000
Kontakt email: office@onlinea.rs
 • Da se osnovna obeležja robe mogu naći na sajtu www.apoteka-online.rs
 • Da se prema Zakonu o zaštiti potrošača (Sl.glasnik RS br. 62/2014, 6/2016 - dr. zakon i 44/2018 - dr. zakon) kupovina proizvoda preko našeg internet sajta  www.apoteka-online.rs smatra prodajom na daljinu;
 • Da roba koja se prodaje putem internet sajta www.apoteka-online.rs poseduje svojstva potrebna za redovnu upotrebu te vrste robe u skladu sa njenom namenom koja je definisana u Uputstvu; 
 • Da se saobraznost robe ugovoru isključivo utvrđuje prema svojstvima i nameni robe kako je to definisano pripadajućim Uputstvom; Više detalja možete videti na sledećem linku

 • Da je prodajna cena robe u koju je uključen PDV naznačena uz svaki proizvod, pri čemu u ceni proizvoda iz ponude nije sadržana cena dostave/isporuke robe, koja pada na teret potrošača

 • Cena dostave/isporuke je 299 dinara, odnosno 249 dinara za porudžbine sa teritorije Novog Sada. Za klijente iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore isporuka se vrši Postpak uslugom po ceni od 1500 dinara.

 • Da Apoteka Onlinea ima zaključen ugovor sa firmom City Express na teritoriji Republike Srbije. Prodavac inicira usluge kurirske službe pošto je potrošač potvrdio porudžbinu. Sve porudžbine napravljene do 13h biće isporučene sutradan, a najkasnije u roku od 5 radnih dana, ukoliko dođe do nepredviđenih okolnosti. Ukoliko je porudžbina izvršena preko vikenda (subota ili nedelja) ili tokom praznika, isporuka se vrši prvog sledećeg radnog dana, a najkasnije u roku od 5 dana, ukoliko dođe do nepredviđenih okolnosti.

 • Za iznos porudžbine preko 2999 RSD, Apoteka Onlinea obezbeđuje potrošaču besplatnu dostavu na teritoriji Srbije;

 • Da se kupovina robe uz posebne cenovne pogodnosti i/ili uz posebne prodajne podsticaje (akcijska prodaja), ukoliko isti postoje, obavlja u skladu sa uslovima koji su objavljeni na internet sajtu www.apoteka-online.rs 

 • Da potrošač robu koju kupuje putem sajta www.apoteka-online.rs  može platiti: pouzećem gotovinski u trenutku isporuke, platnom karticom, avansnom uplatom putem elektronskog bankarstva ili uplatom u pošti ili banci, pri čemu plaća troškove isporuke robe koji su uračunati u konačnu cenu koju kupac plaća;

 • Da potrošač prilikom kreiranja porudžbenice preuzima obavezu plaćanja naručene robe (dodati) pritiskom na taster ZAVRŠITE PORUDŽBINU.
 • Da potrošač ima pravo na odustanak od ugovora i povraćaj sredstava u visini uplaćenog iznosa, u roku od 14 dana ukoliko preuzetu robu ne želi da zadrži. Uputstvo za odustajanje je definisano na sledećem linku
 • Da za robu koja je poručena putem internet sajta potrošač ima pravo da izjavi reklamaciju na već korišćen proizvod, na način koji je definisan za robu kupljenu putem internet sajta. Način i postupak izjavljivanja reklamacije možete pronaći na sledećem linku ili ga možete pronaći u odeljku Reklamacije

Sadržaj sajta i informacije o autorskim pravima

Kupac se slaže da neće prodavati, preprodavati, reprodukovati, distribuirati, trgovati ili eksploatisati u bilo koje komercijalne svrhe sadržaj ovog sajta.

Kupac se slaže da se neće mešati ili poremetiti usluge sajta, sigurnosni sistem sajta ili sadržaj sajta.

Kupac se slaže da pre nego što je izvršio poručivanje, proveri sve specifikacije i kompatibilnost proizvoda, posećivanjem stranice sajta proizvođača.


Administratori sajta Apoteka Onlinea (apoteka-online.rs) konstantno rade na održavanju tačnosti informacija prikazanim na sajtu. Međutim, sajt ne može da garantuje da su svi opisi ili drugi sadržaji sajta potpuno tačni, kompletni, i bez grešaka. Fotografije su  postavljene u informacione svrhe i da one mogu prikazivati određene dodatke proizvoda koji nisu uključeni u standardni paket prodaje.

Sve cene su iskazane sa uračunatim PDV-om.

Zaštita privatnosti korisnika

U ime APOTEKA-ONLINE (apoteka-online.rs) obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalititne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci neophodni za obavljanje posla. Svi zaposleni Apoteka Onlinea (apoteka-online.rs) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Više o politici privatnosti možete videti na sledećem linku

Načini plaćanja

APOTEKA Onlinea (apoteka-online.rs) nudi sledeće načine plaćanja:

Plaćanje pouzećem

kupac želi da izvrši  plaćanje pouzećem, isplata se vrši prilikom isporuke porudžbine. Ukoliko je isporuka putem kurirske službe, isplata se vrši direktno osobi koja vrši isporuku.

Plaćanje preko računa

Ukoliko kupac izvrši naručivanje, dobiće sve neophodne informacije za plaćanje preko računa. Isporuka će biti izvršena tek nakon što je uplata potvrđena. Ovo se odnosi samo na isporuke na teritoriji Srbije.

Plaćanje platnim karticama

Kupac može izvršiti plaćanje vašom ličnom ili kompanijskom kreditnom karticom, na apsolutno siguran način. Online plaćanja korišćenjem kreditne kartice je zaštićen metod, jer se podaci kartice ne čuvaju od strane procesora transakcija, pošto su zaštićeni i kriptovani.
Da bi kupac platio svoju porudžbinu, potrebno je da unese broj kreditne kartice, datum isteka i CVV2/CVC2 kod (poslednje tri cifre koje se nalaze na poleđini kartice, u liniji gde se nalazi i potpis).

Ovo se odnosi samo na isporuke na teritoriji Srbije.

Izjava o konverziji

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se kurs Evropske Centralne Banke.Iznos za koji će biti zadužena platna kartica kupca biće izražen po lokalnoj valuti banke kupca kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu.

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebnom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine garantuje procesor platnih kartica ChipCard a.d Beograd, pa se tako kompletan proces naplate obavlja na stranicama ChipCard-a. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Povraćaj sredstava

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Apoteka Onlinea je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja.

Isporuka

Poručeni proizvodi putem Interneta biće isporučeni posredstvom kurirske službe City Express u roku od 2-3 radna dana od dana kada smo Vam potvrdili porudžbinu.

Ukoliko je kupac porudžbinu izvršio u danima vikenda, biće kontaktiran u vezi datuma moguće dostave. (do 5 radnih dana)

*Za naše klijente iz Novog Sada poručeni proizvodi putem Interneta biće isporučeni u roku od 2-3 sata od poručivanja posredstvom kurirske službe Eko Kurir pod uslovom da su poručeni proizvodi dostupni.

*Za klijente iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore poručeni proizvodi putem Interneta biće isporučeni u roku od 3 radna dana od dana puštanja pošiljke u poštansku mrežu nakon obavljenog carinskog postupka u odredišnoj državi.


Kuriri eksterne firme koja vrši dostavu robe za nas, pošiljke donose na adresu za isporuku u vremenskom periodu od  8 do 15 h radnim danima. Molimo naše kupce da u tom periodu obezbede da na adresi bude osoba koja može preuzeti pošiljku. Kurir će uručenje pošiljke pokušati u dva navrata. Uobičajena praksa ukoliko kurir ne zatekne nikog na adresi, je da pozove na telefon koji je kupac ostavio prilikom kreiranja porudžbine i ugovori novi termin isporuke. Ukoliko se ni u ugovorenom terminu kurir ne zatekne nikog na adresi, pošiljka će nama biti vraćena, i u tom slučaju će se smatrati da je kupac odustao od porudžbine, kao i da je ugovor raskinuo.


Reklamacije

PRAVILNIK O POSTUPKU I NAČINU REŠAVANJA REKLAMACIJA PUTEM SAJTA
Ovim pravilnikom trgovac uređuje uslove, način i postupak rešavanja reklamacije/prigovora potrošača (u daljem tekstu, kupca) zbog nesaobraznosti robe putem sajta www.apoteka-online.rs i ovlašćenja, odgovornosti i obaveze trgovca u pogledu ostvarivanja prava Kupca na reklamaciju/prigovor.
Kupac, u smislu ovog pravilnika, jeste svaki građanin koji putem interneta na sajtu www.apoteka-online.rs kupuje proizvode za lične i porodične potrebe.
Kupac ima pravo reklamacije na kupljeni proizvod u roku od dve godine od dana kupovine.
Zahtev za reklamaciju može se dostaviti samo poštom na sledeću adresu Apoteka Onlinea, Bulevar Patrijarha Pavla 8A, Novi Sad
Prilikom podnošenja zahteva za reklamaciju kupac je dužan da:
- reklamiranu robu dostavi zajedno sa fiskalnim računom ili drugim dokazom o kupovini
- dostavi popunjen reklamacioni list (koji ćemo poslati putem elektronske pošte)
- u reklamacionom listu navede razloge reklamacije i željeni način rešavanje iste
- dostavi potpisani nalog za ispravku.
Osnovanost zahteva za reklamaciju utvrđuje nadležna komisija. Odgovor na izjavljenu reklamaciju kupcu će biti poslat u roku od 8 dana od dana prijema iste.
Ako isporučena roba nije saobrazna ugovoru, kupac ima pravo da zahteva od prodavca da otkloni nesaobraznost, bez naknade, opravkom ili zamenom, odnosno da zahteva odgovarajuće umanjenje cene ili da raskine ugovor u pogledu te robe.
Povrat novca kupcu koji nema otvoren tekući račun izvršiće se elektronskim putem poštanskom uputnicom u roku od 7 dana od odustanka od kupovine.

Formular za Reklamacioni list možete preuzeti sa sledećeg linka.

Nalog kupca

Korišćenjem sajta ili određenih delova sajta zahteva kreiranje korisničkog naloga. Ukoliko kupac koristi ovaj sajt, odgovoran je za održavanje zaštite i privatnosti naloga i lozinke i pristupa svom računaru. Kupac prihvata odgovornost za sve aktivnosti koje se vrše pod njegovim nalogom i lozinkom. Ukoliko kupac posumnja u sigurnost naloga, molimo da obavesti administratore sajta što pre moguće. APOTEKA ONLINEA (apoteka-online.rs) nije odgovorna za bilo koju štetu koja može da se desi od neautorizovanog pristupa nalogu kupca.

Ograničenja odgovornosti

Sajt i kompanija koja upravlja sajtom ne može biti odgovorna za učešće u bilo kakvoj direktnoj, indirektnoj, incidentnoj, specijalnoj, značajnoj ili kaznenoj šteti od korišćenja ovog sajta ili drugih hiperlinkovanih sajtova uključujući, bez ograničenja, izgubljeni profit ili prihod, troškove zamene, prekid poslovanja, gubitak podataka ili štetu koja je rezultat oslanjanja na prezentovane informacije.

Dostupnost sajta

APOTEKA ONLINEA (apoteka-online.rs) zadržava pravo da prekine, obustavi, izmeni ili suspenduje, privremeno ili zauvek, bilo koji aspekat sajta, uključujući dostupnost funkcija sajta, u bilo koje vreme bez prethodnog obaveštenja. Kupac se slaže da APOTEKA ONLINEA (apoteka-online.rs) nije odgovorna kupcu ili nekoj trećoj strani za bilo koju modifikaciju, suspendovanje ili prekid sajta.

Ukoliko kupac ima pitanja u vezi sa Uslovima korišćenja, molimo da nas kontaktira koristeći kontakt formular na info@apoteka-online.rs.