B12 KINDER SPREJ

 2.199,00 RSD (sa PDV-om)
Isporuka besplatna za kupovine iznad 2999din!
Ograničene zalihe

Opis

B12 KINDER SPREJ

Vitamin B12 (metilkobalamin) u formi spreja za oralnu upotrebu.

Doza od 3µg – 160 doza u jednom pakovanju- uz jednostavno doziranje: jednom dnevno.

Namenjen deci iznad četvrte godine starosti.

Vitamin B12- deficijencija kod dece

Nedostatak vitamina B12 kod dece najčešće daje nespecifične simptome kao što su kašnjenje u razvoju organa i organskih sistema, anoreksija, iritabilnost, neurološki problemi i slabost. Medjutim, pored ovog tipa razvoja simptoma u slučaju nedostatka vitamin B12 u najtežim slučajevima mogu da se razviju i megaloblastna anemija i teži neurološki poremećaji.

U prvoj godini života količina vitamina B12 zavisi od njegovoe količine organizmu majke tokom perioda trudnoće. Nakon rodjenja u jetri se nalazi 25ųg što je dovoljno za prvu godinu života novorodjenčeta. Iz tog razloga problemi povezani sa nedostatkom vitamina B12 kod majke mogu da utiču na nivo ovog vitamina kod novorodjenčeta. Najveći porast nivoa vitamina B12 kod dece, prema literaturnim podacima, dogadja se periodu od 6 meseci do perioda rasta od 3-7 godina života.

Preporučena upotreba proizvoda

Deca iznad 4. godine starosti- jednom dnevno aplikovati jednu dozu spreja detetu direktno u usta. Pre upotrebe promućkati bočicu sa sadržajem.

Preporučeni dnevni unos (PDU) za vitamin B12 za odrasle osobe (starije od 14 godina) je 2,5 µg. Primenom preporučene dnevne doze od 1 prskanja direktno u usta spreja proizvoda B12 Kinder, oralni sprej unese se 3,0 µg vitamina B12, što je 120,0% PDU (preporučeni dnevni unos) za vitamin B12.

Kao izvor vitamina B12 korišćen je metilkobalamin koji se nalazi na listi dozvoljenih izvora vitamina i minerala prema Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti dijetetskih proizvoda.

Napomene

Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu.

Upozorenja

Proizvod ne treba da uzimaju osobe preosetljive na neki od sastojaka proizvoda. Proizvod nije namenjen deci ispod 4 godine, trudnicama i dojiljama. Čuvati van domašaja dece.

Rok upotrebe proizvoda je 11.21.

Informacije

Komentari

Da li imate, ili ste koristili ovaj proizvod?
Postavite komentar

Napišite recenziju i zaradite bodove lojalnosti u vrednosti od  29,00 RSD.

Slični proizvodi