20%

METHYL B12 1000mcg+ B complex 30caps

599,00  RSD (sa PDV-om) 749,00  RSD važi do 01 feb
Isporuka besplatna za kupovine iznad 2999din za poružbine iz Srbije

Opis

Methyl B12 1000 + B complex deluje brže i efikasnije od drugih suplementskih proizvoda i poseduje uravnoteženu kombinaciju B vitamina u svom sastavu. Jedinstven sastav preparata čini da jedna kapsula sadrži vitamin B12 ili Methylcobalamin u dozi od 1000 mikrograma.

Metilkobalamin je poznat po tome što se apsorbuje potpunije, brže i duže se zadržava u organizmu u odnosu na druge oblike Vitamina B12 (cijanokobalamin). To je posebno značajno za osobe kod kojih je prirodna apsorpcija vitamina B smanjena zbog zdravstvenih tegoba.

Vitamin B je neophodan za pravilno funkcionisanje organizma, a prirodno se nalazi u hrani. Zbog neuravnotežene ishrane, ubrzanog načina života i pojačanog stresa, nije neobično da u organizmu dođe do deficita ovog vitamina. Ljudi koji su skloni padu vitamina B kompleksa su podložniji razboljevanju, kao i razvoju mnogih zdravstvenih tegoba.


Kompleks vitamina B
Vitamin B12 zajedno sa ostalim vitaminima B grupe, osim u zdravstvenoj, igra veliku ulogu u očuvanju lepote. Vitamini B grupe su tu da se staraju o lepoti kose, kože i noktiju. Primetno je da zbog nedostatka ovih vitamina kosa postaje slaba i tanka, nokti krti i lomljivi, a koža sklona pojavi bubuljica.

Pantotenska kiselina, odnosno vitamin B5 je poznat po tome što igra ulogu u odbrani kose od sedenja, tako što podstiče pigment, a piridoksin je čini je lepšom. Znači, što više vitamina B to ćete izgledati mlađe.


Vitamin B complex
Methylcobalamin, oblik vitamina B12 je višestruko koristan organizmu. Moć apsorpcije ovog vitamina od strane organizma je potpuna. Metilkobalamin povoljno utiče na nervne ćelije i moždano tkivo koje su u stalnom procesu regeneracije i obnavjanja, utiče na bolji san, učestvuje u metabolizmu homocisteina i smanjuje njegov nivo u organizmu.

Nedostaci vitamina B12 su lako primetni i lako se dijagnostifikuju. Nedostatak vitamina B12 može dovesti do poremećaja i oštećenja funkcija nerva, zbog čega dalje može doći do poremećaja ravnoteže, trnjenja u rukama i nogama, zujanja u ušima i slično.


Anemija može nastati zbog nedostatka vitamina B12
Vitamin B12 i drugi vitamini B grupe se nalaze u celom organizmu. Do njihovog nedostatkka najčešće dolazi zbog nemogućnosti apsorpcije iz creva. Tada dolazi do pojave pernaciozne anemije i drugih ozbiljnih poremećaja. Kako se ovaj vitamin u pomenutim situacijama ne može apsorbovati iz creva, neophodna je njegova suplementacija.

Vitamin B12 je neophodan za normalno, fiziološko funkcionisanje organizma. Učestvuje u metabolizmu masti, proteina i ugljenih hidrata. Neophodan je za normalnu eritropoezu - za stvaranje crvenih krvnih ćelija (eritrocita). Potreban je za obnavljanje epitela u digestivnom kanalu i za očuvanje funkcije nervnog sistema.


Kompleks vitamina B1, B2, B3, B6, B12
Učestvuje u sintezi DNK, nephodan je kako bi se folna kiselina iskoristila kao vitamin u organizmu. Učestvuje u metabolizmu homocisteina. Kompleks vitamina B1, B2, B3, B6, B12 učestvuju u proizvodnji ćelijske energije i održanju normalne funkcije mišićnih, nervnih ćelija i ćelija srca.

Vitamin B12 se nalazi u celom organizmu, a njegov nedostatak se može javiti zbog nemogućnosti apsorpcije iz creva. Tada dolazi do pojave pernaciozne anemije i drugih ozbiljnih poremećaja. Kako se ovaj vitamin u pomenutim situacijama ne može apsorbovati iz creva, neophodna je njegova suplementacija.

Vitamin B12 neophodan je za normalno, fiziološko funkcionisanje organizma. Učestvuje u metabolizmu masti, proteina i ugljenih hidrata. Neophodan je za normalnu eritropoezu- za stvaranje crvenih krvnih ćelija (eritrocita). Potreban je za obnavljanje epitela u digestivnom kanalu i za očuvanje funkcije nervnog sistema.

"

Informacije

Kategorije
Proizvođač

Komentari

Da li imate, ili ste koristili ovaj proizvod?
Postavite komentar

Napišite recenziju i zaradite bodove lojalnosti u vrednosti od 29,00  RSD.