TERRANOVA VITAMIN B12

Terranova
2.049,00  RSD (sa PDV-om)
Isporuka besplatna za kupovine iznad 2999din za poružbine iz Srbije
Terranova

Opis

B12 je posebno važan za zdravlje nervnih ćelija, za stvaranje DNK i RNK, genetskog materijala organizma. Vit B12 i folna kiselina su neophodni za stvaranje crvenih krvnih zrnaca, što utiče na snadbevanje organizma kiseonikom. Takođe utiče na imunu funkciju i na raspoloženje. 

Dodatak ishrani

Namena: Dodatak ishrani za odrasle sa vitaminom B12

Upotreba: Jedna kapsula dnevno uz obrok

Aktivni sastojci:

Stabilizovane pirinčane mekinje (one su glavni nutritivni izvor B-vitamina, raznih aktivnih B- metabolita vitamina B i drugih nutrijenata koji podržavaju funkcije i / ili bioraspoloživost vitamina B grupe (kao što su magnezijum i cink)

List Peršuna (obezbeđuje različite hranljive materije koje podržavaju funkciju i metabolizam B vitamina, a takođe su izvor folata, gvožđa i vitamina C, koji su neophodni zajedno sa B12 u formiranju hemoglobina)

List maslačaka

Koren lincure (lincura podržava oslobađanje želudačnog soka, koji sintetise unutrašnju faktor (jedinjenje koje je potrebno za crevnu apsorpciju vitamina B12)

Sok korena i herba cvekle (cvekla je posebno bogata folnom kiselinom i takođe je dobar izvor gvožđa, a oba su potrebna zajedno sa B12 za formiranje hemoglobina

Koren đumbira (đumbir podržava oslobađanje želudačnog soka, koji nosi unutrašnju faktor (jedinjenje koje je potrebno za crevnu apsorpciju vitamina B12) *U želudcu se sintetiše tzv unutrašnji faktor, koji vezuje vitamin B12 iz hrane i omogućava njegovo usvajanje u tankom crevu. Nedostatak unutrašnjeg faktora ili kisele sredine u želudcu dovodi do deficita vitamina B12.

Blagi nedostatak ovog vitamina izaziva umor, gubljenje daha, dijareju, nervozu, trnjenje ruku i nogu, a ozbiljan nedostatak izaziva neuroloska oštećenja.

Upozorenja:

Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti.

Proizvod nije zamena za raznovrsnu ishranu .

Proizvod ne treba da uzimaju deca, trudnice, dojilje i osobe preosetljive na njegove sastojke.

Čuvati na hladnom i suvom mestu bez direktne sunčeve svetlosti i van domašaja dece.

Komentari

Da li imate, ili ste koristili ovaj proizvod?
Postavite komentar

Napišite recenziju i zaradite bodove lojalnosti u vrednosti od 29,00  RSD.